نتایج یک بررسی تازه حاکی از آن است که نوجوانان دارای اضافه وزن که دو بــرابـــر همسالان خود دارای وزن طبیـعی هستنــد در سنین بالاتر به سرطان مری دچـار میشوند.
به گزارش ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این بررسی مشخص شده است که وضع پایینتر اجتماعی اقتصادی و نیز مهاجرت از کشورهای پرخطرتر از عوامل تعیینکنندهی مهم سرطان معده است.
به نقل از سایت Science Daily، در بسیاری از کشورهای توسعه یافته درحدود سن 17سالگی برای آنکه مشخص شود افراد مناسب خدمت نظام هستند، انجام معاینات طبی اجباری است. در یک مرکز طبی براساس دادههای این معاینات یک بررسی انجام شده است.
پژوهشگران میزان شاخص تودهی بدنی (BMI) یک میلیون مرد نوجوان را از 1967 تا 2005 اندازهگیری کردند و با بررسی این ارقام و تعداد موارد ثبت شدهی سرطان درکشور، شناسایی شد کدام شرکتکننده بعدها به سرطان مبتلا شده است.
این تحقیق موردی از ثبت قابل اعتماد سرطانهای گزارش شده است زیرا در این کشور گزارش نوع تومور از سال1982 اجباری است. این شرکتکنندگان از 2.5 تا قریب 40 سال پیگیری شدند و متوسط دورهی پیگیری 18.8سال بود.
در این بررسی مشخص شده در عین حال که چاقی بزرگسالان با افزایش احتمال ایجاد سرطان مری ارتباط مشخص دارد ولی تاکنون پیوند میان چاقی جوانان و این نوع سرطان کندوکاو نشده است.
پژوهشگران از یافتن این نکته در شگفت شدهاند که رویدادها و به ویژه وزن و وضعیتاجتماعی اقتصادی تا سن 17 سالگی چگونه ممکن است بر ایجاد سرطان در دهههای بعد تاثیرگذار باشد.
نتایج این پژوهش ثابت کرده است در نوجوانان دارای اضافه وزن احتمال ایجاد سرطان مری 2.1 برابر میشود و در نوجوانان طبقهی اجتماعی اقتصادی پایین، احتمال ایجاد سرطان معده از نوع رودهیی 2.2 برابر میشود.
به گفته ی محققان در آن عده که 9 سال یا کمتر تحصیل کرده بودند افزایش احتمال بروز این نوع سرطان 1.9 برابر بود. همچنین در مهاجران متولد شده در آسیا و کشورهای سابق اتحاد جماهیر شوروی، احتمال ایجاد سرطان معده بیشتر بود (بهترتیب 3 و 2.28 برابر).
در بررسی حاضر مهاجرت در 19 سالگی اتفاق افتاده بود ولی جالب توجه آنکه تأثیر آن بر ایجاد بعدی سرطان ادامه داشت.
پژوهشگران اظهار داشتهاند که این تفاوتها را میتوان با نقش جیرهی غذایی (بهویژه مصرف نمک) و استفاده از سیگار توجیه کرد که هر دو مورد در ایجاد سرطان معده تأثیر دارند.
محققان معتقدند احتمال دارد نوجوانان دارای اضافه وزن و چاق، به علت ریفلاکسی که در سراسر عمر دچارند بیشتر مستعد ابتلا به سرطان مری هستند. همچنین برخورداری از وضع اجتماعی اقتصادی پایینتر در کودکی، دارای تأثیر فراوان بر میزان شیوع سرطان معده در بزرگسالان است.
طبق ارقام به دست آمده از سنجش 2007 تا 2008 انستیتو ملی سرطان آمریکا، 68 درصد بالغان آمریکایی 20ساله یا بالاتر دارای اضافه وزن یا دچار چاقی هستند. این رقم برای کودکان نیز زنگ خطر تلقی میشود زیرا 17درصد کودکان و افراد جوان 2 تا 19 ساله دچار چاقی هستنـد و چاقی در 40 سالگــی و بالاتر به علت افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلـب و عــروق خطرناک است.
نظرات شما عزیزان: